
امروزه اهمیت پنهانسازی دادهها بهویژه در سیستمهایی که به لحاظ امنیتی از اولویت بالایی برخوردار میباشند بر هیچ کس پوشیده نیست. یکی از راهکارهای پنهانسازی دادهها استفاده از تکنیک استگانوگرافی است. استگانوگرافی زیرمجموعهای از رمزنگاری محسوب میشود که تلاش به مخفی نمودن پیامها در رسانههای دیگر کرده و از کشف آنها جلوگیری به عمل میآورد، بهطوریکه نوع خاصی از اطلاعات مورد نظر در سایر انواع اطلاعات نهفته میشود. استگانوگرافی به اطلاعات یا فایل مخفیشده در یک عکس دیجیتالی، فایل تصویری یا صوتی اطلاق میشود. رایجترین استفاده از استگانوگرافی، مخفی کردن یک فایل درون فایل دیگر است. زمانی که اطلاعات یا یک فایل درون یک فایل حامل مخفی میشود، دادهها معمولا با یک کلمه عبور رمزگذاری میشوند. با توجه به اهمیت موضوع استگانوگرافی، فصل اول این شماره از ماهنامه به بررسی و مقایسه تطبیقی نرمافزارهای استگانوگرافی در تصویر اختصاص یافته است.
فصل دوم شامل دو مقاله منتخب است. اولین مقاله با عنوان "ارایه مدل پیشنهادی برای زنجیره تامین چابک" میباشد. در این مقاله پس از انجام بررسیهای گسترده بر روی ادبیات موضوع، مدلهای مختلف زنجیره تامین و شاخصهای چابکی زنجیره تامین مورد شناسایی قرار گرفته و براساس جمعبندی مطالعات انجام شده، مدلی بهمنظور چابکسازی زنجیره تامین ارایه شده است.
مقاله دوم در این فصل "ارزیابی عملکرد سیستم بانکداری متمرکز بر اساس کارت امتیازی متوازن (مورد کاوی : پست بانک ایران)" نام دارد. در این مقاله، ابتدا شاخصهای ارزیابی عملکرد سیستم بانکداری متمرکز بر اساس ادبیات پژوهش و مصاحبه با خبرگان، مورد شناسایی قرار گرفته و سپس با استفاده از روش دلفی فازی، مهمترین شاخصها در این زمینه تعیین شدند. در مرحله بعد، عملکرد سیستم بانکداری متمرکز در هر یک از ابعاد و شاخصها مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. یافتههای حاصل از تحقیق نشان میدهد که در بعد کاربرمحور، سیستم بالاترین و در بعد تکنولوژی، سیستم پایینترین عملکرد را داراست.
فصل سوم، به بررسی و تجزیه و تحلیل تأثیرات و مزایای ناشی از پیادهسازی پنجره واحد تجاری اختصاص دارد. در این راستا پس از بیان مبانی مرتبط با پنجره واحد تجاری، پیادهسازی پنجره واحد تجاری در کشور تایلند که از نمونههای موفق در این زمینه است، مورد بررسی قرار گرفته و در بخش آخر نیز جمعبندی مطالب ارایهشده و برنامههای آتی این کشور بیان میشود.
فصل چهارم نیز ترجمه مقالهای با عنوان " The Implementation of Enterprise Business Intelligence: Case Study Approach" است که در سال 2013 در نشریه "Journal of Southeast Asian Research" منتشر شده است. در این مطالعه، یک مدل بلوغ هوش تجاری سازمانی پیشنهاد شده و در سه شرکت ساختمانی در کشور مالزی مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج اولیه نشان میدهد که هیچ کدام از این سه شرکت نتوانستهاند بالاترین سطح بلوغ در زمینه پیادهسازی هوش تجاری را کسب نمایند. بنابراین، یک مدل EBI2M بهمنظور ارایه دستورالعملهای متناسب برای این شرکتها مورد استفاده قرار میگیرد تا این شرکتها بتوانند روند پیادهسازی هوش تجاری در آینده را بهبود بخشند.