در عصر اطلاعات و گسترش شبکههای جهانی، تامین امنیت و تضمین عدم دسترسی غیرمجاز به اطلاعات محرمانه افراد، سازمانها و دولتها از اهمیت دوچندانی برخوردار است. استگانوگرافي بهعنوان شاخهای از رمزنگاری، هنر مخفي كردن يك پيام در يك كانال يا معبر ارتباطي است. به طوري كه نوع خاصي از اطلاعات مورد نظر در ساير انواع اطلاعات نهفته ميشود. استگانوگرافی به اطلاعات یا فایل مخفی شده در یک عکس دیجیتالی، فایل تصویری یا صوتی اطلاق میشود. رایجترین استفاده از استگانوگرافی، مخفی کردن یک فایل درون فایل دیگر است. زمانی که اطلاعات یا یک فایل درون یک فایل حامل مخفی میشود، دادهها معمولا با یک کلمه عبور رمزگذاری میشوند. با توجه به اهمیت این علم، فصل اول این شماره از ماهنامه دولت الکترونیکی به معرفی علم استگانوگرافی، روشها، ابزارها و نحوه پیادهسازی آن اختصاص یافته است.
فصل دوم شامل دو مقاله منتخب است که اولین مقاله با عنوان "ارایه مدلی بهمنظور سنجش کیفیت خدمات الکترونیکی" میباشد که در آن، مدلهای سنجش کیفیت خدمات الکترونیکی مورد بررسی قرار گرفته و با ترکیب این مدلها، مدلی جامع برای ارزیابی کیفیت خدمات الکترونیکی ارایه میشود. همچنین بهمنظور سنجش نیکویی برازش مدل، مدل ارایه شده از طریق تحلیل معادلات ساختاری مورد پایش قرار میگیرد.
دومین مقاله این فصل، بررسی چالشهای سلامت الکترونیکی نام دارد. از آنجاییکه کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات در حوزه سلامت و بهداشت مزایای بسیاری از جمله ارتقای کیفیت خدمات الکترونیکی، کاهش هزینهها و افزایش کارایی را بههمراه داشته است، در این مقاله چالشهای پیشروی سلامت الکترونیکی بررسی شده و پس از شناسایی، این چالشها اولویتبندی میشوند تا بتوان از مزایای سلامت الکترونیکی به خوبی بهرهمند شد.
در فصل سوم، بهمنظور پیادهسازی هوش تجاری چابک، از راهکار شرکت Balanced Insight که مزایای منحصربهفردی نظیر قابلیتهای فوق العاده و انعطافپذیری در چابکسازی هوش تجاری به همراه دارد، استفاده میشود. در این مطالعه موردی، مسایل کلیدی کسب و کار برای پیادهسازی پروژههای معمولی مورد اشاره قرار گرفته و نشان میدهد که چگونه هوش تجاری چابک ارایه شده از طریق راهکار شرکت Balanced Insight میتواند این مشکلات را تا حدود زیادی برطرف سازد.
فصل چهارم نیز ترجمه گزارشی با عنوان " RISKS AND BENEFITS OF BUSINESS INTELLIGENCE IN THE CLOUD " است که در آن، مزایا و ریسکهای استفاده از هوش تجاری به صورت ابر یکپارچه ارایه شده و به بیان اقدامات پیشگیرانهای که پیش از اتخاذ رایانش به صورت ابر یکپارچه مورد نیاز هستند، پرداخته میشود.