دنیای فناوری اطلاعات و ارتباطات روزبهروز در حال گسترش است. از زمانی که رایانهها وارد زندگی بشر شدند، سالیان زیادی میگذرد. در طول این سالها عطش پیشرفت باعث بهوجود آمدن فناوریهای جدید شده است. علاوه براین پیدایش اینترنت نیز تحولی شگرف در تبادل اطلاعات ایجاد کرده است. البته در زمان پیدایش اینترنت کسی فکر نمیکرد که روزی از اینترنت علاوه بر تبادل اطلاعات بتوان به عنوان یک سیستم پردازشی قوی استفاده نمود. اما امروزه بسیاری از پردازشها توسط سرورها انجام میشوند. این موضوع باعث شد تا مبحث رایانش ابری (Cloud Computing) در جهان رواج پیدا کرده و در چند سال گذشته (تقریبا از سال ۲۰۰۶ به بعد)، شرکتهای پیشرو در صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات سعی در ورود به این مقوله و بهکارگیری آن در فرایندهای خدمات خود به مشتریان و کاربرانشان داشته باشند. بهطوریکه برترینهای دنیای فناوری اطلاعات امروزه از رایانش ابری به عنوان یک مزیت رقابتی مهم نسبت به شرکتهای همپایه خود استفاده میکنند. با توجه به اهمیت این بحث، فصل اول این شماره از ماهنامه به معرفی رایانش ابری اختصاص یافته است.
فصل دوم شامل دو مقاله منتخب است که اولین مقاله آن به بررسی شبکه عصبی و رگرسیون خطی برای پیشبینی فاکتورهای موثر بر امنیت سیستمهای تحت اینترنت در حوزه تجارت الکترونیکی پرداخته و نتايج حاصل از آنها را با يکديگر مقايسه میکند. در اين مقاله، از الگوريتم پس از انتشار خطای شبكه عصبي، براي پيشبيني عوامل محيطي موثر بر كنترلها استفاده شده است. نتایج حاصل از این مقاله نشان میدهد بررسی و کارشناسی سیستمهای تحت اینترنت به عنوان مهمترین عوامل محیطی محسوب میشوند.
مقاله دوم در این فصل "پیادهسازی و توسعه دولت الکترونیکی" نام دارد. هدف این مقاله بررسی مسائل مهم در زمینه پیادهسازی و توسعه دولت الکترونیکی است تا بدین وسیله راهنمایی برای مطالعات آینده دولت الکترونیکی در محیط جهانی فراهم آورد. علاوه بر این، در این مقاله بهطور ویژه وضعیت دولت الکترونیکی در کشورهای درحالتوسعه و توسعهیافته مورد بررسی قرار میگیرد.
فصل سوم، به مطالعه و بررسی استراتژیهای فناوری شرکت ایسر به عنوان یکی از شرکتهای بزرگ در صنعت IT اختصاص دارد. این مطالعه در هفت بخش تنظیم شده است و شامل مواردی نظیر معرفی شرکت ایسر، سیستم کسب وکار و دلایل رشد این شرکت، ویژگیهای مدلهای کسب و کار آن، استراتژیهای کسب و کار، ارزیابی موقعیت و اقدام استراتژیک ایسر به کمک ماتریس SPACE، چشمانداز آینده و نتیجهگیری میباشد.
فصل چهارم نیز ترجمه مقاله "Supporting e-Government Progress in the United Arab Emirates" است که در سال 2010 در شماره 2010 نشریه "E-Government Studies and Best Practices" منتشر شده است. این مقاله مروری بر شیوههای حال حاضر دولت الکترونیکی در سطح بینالمللی دارد و نقش برنامه زیرساختی مدیریت هویت ملی در امارات متحده عربی در حمایت از توسعه دولت الکترونیکی را مورد بررسی قرار میدهد.